Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dubrovnik képes leírás - Horvát városok.tlap.hu
részletek »

Dubrovnik - Horvát városok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvat-varosok.tlap.hu » Dubrovnik
Keresés
Találatok száma - 9 db
Az Adria ékszerdoboza, Dubrovnik

Az Adria ékszerdoboza, Dubrovnik

A város története. Dubrovnik (Raguza) tenger felé néző sziklakiszögellése már a 7. században is lakott volt, görög és római halászok élték itt mindennapjaikat. A 9. században a város, akkori nevén Ragusinum, Bizánc fennhatósága alá tartozott, s legfőbb feladata a velenceik támadásainak kivédése volt.

Az egykori Dubrovniki Köztársaság aranya

Az egykori Dubrovniki Köztársaság aranya

Az egykori Dubrovnik városállam gazdasági életében a tengerisó-feldolgozás hihetetlenül fontos szerepet töltött be, így nem csoda, hogy a város alkotmányának számító, 1272-ből származó alapokmányban hat törvénycikk is szabályozza a só feldolgozásával és forgalmazásával kapcsolatos tevékenységeket. A sókereskedésből származó haszon ugyanis minden más árufajtáét felülmúlta, ezért az hamarosan állami monopóliummá lett. Ekkor hozták létre a fejedelmi &quo;sóhivatalt&quo;, mely az állandó minőségellenőrzés mellett felügyelte és összehangolta a sókereskedéssel kapcsolatos valamennyi tevékenységet.

Dubrovnik - Világörökség

Dubrovnik - Világörökség

Dubrovnik, the pearl of the Adriatic, city of unique cultural and political history, was placed on UNESCO's list of world heritage sights in 1979. Dubrovnik gained its sovereignty after the 13 century when the Republic of Dubrovnik was formed, the trading power of the Mediterranean. Dubrovnik kept its freedom of trade through diplomatic routs, and also with their protective walls and fortress'.

Horvátországi Utazás magazin hírek
Makarska
Makarska Makarska - a város, amelyben a világ legértékesebb csigáit és kagylóit őrzik Makarska-ban, a ferences rendi kolostor pincéjében található az a Múzeum, amelynek csiga- és kagylógyűjteményét a világ legértékesebbjeként tartják számon. A kagylók illetve csigák nem csak morfológiai és biológiai szempontok szerint lettek kiállítva, hanem megismerkedhetünk...
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó asszonyok szigete
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó... Krapanj a Šibeniki szigetvilág legkisebb (csupán 0,36 km2-es) és legalacsonyabb...
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes tájain - a kuterevói mackómenedékhely
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes... A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a...
Dubrovnik guide

Dubrovnik guide

This is web site which will show you Dubrovnik, the way it really is, the way we see it, the proud citizens. We will give you a joyful tourism insight of the whole region with lots of pictures, destination guides, amazing stories, and the local legends. Be our guest for a while and witness Croatia's most beautiful beaches shaped like providence and countless islands as heavenly as the stars.

Dubrovnik Infók

Dubrovnik Infók

Dubrovnik (Raguza, Ragusa) Horvátország és Dalmácia déli részén, a 412 méteres Srdj-hegy lábánál, a szárazföldbe mélyen benyúló tengerágtól, a Rijeka Dubrovačktól a Sv. Jakov-fokig terjedő partrészen fekszik. A fallal körülvett festői, régi Raguza, az óváros a Ploče és a Pile kapuk közt terül el. A mai Dubrovniknak a Pile kapun túli része egybeolvad Gruž kikötővárossal, s kiterjed az ezzel szemben elterülő Lapad-félszigetre is.

Dubrovnik részletesen

Dubrovnik részletesen

Dubrovnik Horvátország egyik legfrekventáltabb területe, köszönhetően a város történelmének és a kikötőjének. A várost a turisták tartják el, köszönhetően a gazdag történelemnek. Mivel Dubrovnik évszázadokon keresztül meghatározó gyémántja volt az Adriai-tengernek, így nem meglepő, hogy több ezer ember kíváncsi a fallal körülvett városra. Látványosságban nincs hiány, így aki csak egy napra érkezik annak döntenie kell az óváros látványosságai és a mesés tengerparti kikötő között. A látnivalók mellett természetesen számos szuvenír bolt, étterem, helyben készült kézimunkák mellett még sok más vár arra, hogy felfedezd.

Fotóalbum

Fotóalbum

83 szép fotó Dubrovnikról, az óvárosról nappal és éjjel, a város természeti környezetéről, tengerpartjáról, panorámát ábrázoló képek a világörökség részét képező városról, amelyet régen Raguzzának is neveztek.

Fotók Dubrovnikról

Fotók Dubrovnikról

Sok szép képet láthatunk itt a város látnivalóiról, a panorámáról, a kikötőjéról, az új, modern Dubrovnikról, a világörökség részét képező óvárosról, a palotákról, a városfalakról. A képek kinagyíthatóak.

Riviéra Dubrovnik

Riviéra Dubrovnik

Dubrovnik gyöngyszeme a horvát és a Világ örökség, város műemlék vagy város ezer műemlék található. Középkori falak és a régi város Dubrovnik a legjobban megőrzött összetett a maga nemében a világon. Dubrovnik egy város-köztársaság, és mint Velence, egyik központja a Földközi-tengerre. Dubrovnik volt egy független város keresztül több száz évig.

Tuti menü