Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Isztria képes leírás - Horvát városok.tlap.hu
részletek »

Isztria - Horvát városok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvat-varosok.tlap.hu » Isztria
Keresés
Találatok száma - 16 db
Az Isztriai-félszigetről

Az Isztriai-félszigetről

Isztria a horvát Adria egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, különösen a magyarok körében, hiszen hazánkból egy fél napi utazással már ott is vagyunk az Adria-tenger legnagyobb félszigetén, Horvárország legfejlettebb idegenforgalmi körzetében. A félsziget változatos kikapcsolódást nyújt az aktív pihenők, és a nyaralni vágyók számára egyaránt. A kellemes mediterrán klíma, a történelmi emlékekben gazdag, hangulatos tengerparti városkák, a kristálytiszta vizű tenger - mind, mind vonzzák a látogatókat. Akik sohasem csalódnak! Isztria az a hely, ahová szívesen visszatér az ember.

Hum

Hum

Humot sokan a világ legkisebb városaként emlegetik. Mindössze húsz lakosával olyan, mintha megállt volna benne az idő. Mintha a modern idők szele kívül rekedt volna a vastag fallal és nagy kapuval övezett városon. A városka egy domb tetején található, ahova a Glagolita-sétány (Aleja glagoljaša) nevű kanyargós utacskán juthatunk fel. A városfalakon belüli épületeken a bizánci művészet hatása érződik, s a városképet a templom uralja, amelyben gyönyörű képeket és kehelygyűjteményt őriznek.

Hum  A világ legkisebb városa

Hum A világ legkisebb városa

Hum a világ legkisebb városa az Isztriai-félszigeten fekszik Horvátországban. A Guinness-rekordok könyvében is megtalálható. A legenda szerint óriások építették a várost, akik több nagy várost is alkottak a Mirna folyó völgyében, de elszámították magukat és Hum városára már csak néhány építőkő maradt, így sikeredett ilyen kicsire.

Horvátországi Utazás magazin hírek
Makarska
Makarska Makarska - a város, amelyben a világ legértékesebb csigáit és kagylóit őrzik Makarska-ban, a ferences rendi kolostor pincéjében található az a Múzeum, amelynek csiga- és kagylógyűjteményét a világ legértékesebbjeként tartják számon. A kagylók illetve csigák nem csak morfológiai és biológiai szempontok szerint lettek kiállítva, hanem megismerkedhetünk...
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó asszonyok szigete
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó... Krapanj a Šibeniki szigetvilág legkisebb (csupán 0,36 km2-es) és legalacsonyabb...
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes tájain - a kuterevói mackómenedékhely
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes... A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a...
Isztria és városai

Isztria és városai

Angol, német, olasz és horvát nyelvű oldal Isztriáról, a régió hivatalos tursisztikai lapja. Ismerteti a régióit, városait, ingyenesen letölthető brossúrákat is találunk itt a vidékről több nyelven. Szállást is kereshetünk.

Isztria-kóstoló

Isztria-kóstoló

Horvátország kicsit olyan, mint egy idegen nyelv. Minél több időt szánunk rá, annál jobban rádöbbenünk, hogy mennyi mindent nem ismerünk még belőle. Az idén a közeli Isztria egyik kevésbé ismert sarkára csodálkoztunk rá.

Isztriai-félsziget

Isztriai-félsziget

Az Isztria-félsziget vagy Isztria (horvátul és szlovénül Istra, olaszul Istria) az Adriai-tenger egyik nagy félszigete, melynek területén jelenleg Szlovénia és Horvátország osztozik. Két földrajzilag elkülöníthető része a tengerpart és Belső-Isztria. Míg keleti partvonala a hegy tengerbe süllyedésével alakult ki, itt találhatók a magasabb hegyvidékek, addig nyugati partját főleg a külső erők alakították.

látnivalók Rovinjban. Amit érdemes megnézni!

látnivalók Rovinjban. Amit érdemes megnézni!

A régió turisztikai vonzerejéhez kétségtelenül hozzájárul a 445 km hosszú tagolt part, a kristálytiszta tenger és változatosan kialakított strandjai: a sziklás vagy aprókavicsos partszakaszok minden korosztálynak megfelelnek, különösen a gyermekes családok körében kedveltek, de ne feledkezzünk meg azokról a megbúvó öblökről se, melyekben érintetlen buja növényzet védi a magányt és intimitást kedvelőket. Az Isztriai - félsziget bővelkedik a csodálatos látnivalókban - akár kultúrtörténeti műemlékek, természeti szépségek vagy gasztronómiai élvezetek tekintetében. nézzen be Rovinjba webkameráinkon keresztül!

Porec

Porec

A több ezer éves, 12 ezer lakosú Porec ma is a római kori városszerkezetre épül, meghagyva az eredeti utcaszerkezetet, és utcaneveket. Számos régi templom, rom, és épület nagyon érdekessé, történelmi emlékeit tekintve szinte egyedülállóvá teszi e tengerparti üdülővárost.

Pula

Pula

Pula az Isztriai félsziget délkeleti pontján fekvő település. Az Adria keleti partjának legősibb városa már mintegy 3000 évvel ezelőtt is lakott volt. Augusztus császár uralma alatt, (időszámításunk előtt 2. században) vált római gyarmattá. Ebből az ún. arany korszakból származik számos műemlék, mint pl. a híres amfiteátrum, amely szinte a város szimbólumává vált.

Hirdetés
Pula és az Amfiteátrum

Pula és az Amfiteátrum

Pula egyik legismertebb és egyben leggyakrabban látogatott híressége az I. századból ránk maradt, gyönyörű római kori Amfiteátrum. Ma a legjobban megőrzött Arena valamikor a gladiátor játékok helye volt.

Pula, az ősi város

Pula, az ősi város

Az Adria keleti partjának legősibb városa már mintegy 3000 évvel ezelőtt is lakott település volt, ahol az azóta kihalt hisztri népcsoport élt. A Kr. e. 3. századból származó híres pulai aréna szinte szimbóliumává vált ennek a számos ókori műemlékkel büszkélkedő, reneszánsz költők által is megénekelt városnak.

Rabac

Rabac

Rabac főként halászfaluként ismert, kis kikötőjével és igen gazdag idegenforgalmával. Isztria délkeleti partján található az azonos nevű öbölben. Vele szemben található a nagy Cres sziget .Úgy, mint a többi tengerparti kisváros, Rabac a tiszta és kellemes éghajlatáért megkapta a tengerparti klimatikus gyógyfürdői státust, még a 20.század elején.

Rovinj

Rovinj

Rovinj, a horvát tengerpart egyik legromantikusabb, legszebb városkája az Isztriai-félsziget nyugati partján található. Számottevő és látványos régészeti feltárásokkal, műemlékekkel rendelkezik az illír, a római és a velencei időkből.

Rovinj - a romantikus város

Rovinj - a romantikus város

A horvát tengerpart egyik legromantikusabb, leggyönyörűbb városában, az Adriai-tenger északi részén, Magyarországhoz igen közel található Rovinjban 13562-en laknak. Igen népszerű, és egyre népszerűbb turistacélpont, amit szépségén, és romantikus hangulatán kívül a fapados légitársaságok térhódításának is köszönhet.

Rovinj, az Isztria mesés ékszerdoboza

Rovinj, az Isztria mesés ékszerdoboza

Rovinj hangulatos, kacskaringós, szűk macskaköves utcáit járva olyan érzésünk támad, mintha olasz földön sétálgatnánk. A város festői szépségű óvárosa - melyre a legszebb kilátás a tenger felől nyílik - félszigetként nyúlik be az Adriai-tengerbe.

Umag

Umag

Az Isztria félsziget északnyugati részén egy nagyobb öböl partján, több európai útvonal találkozásánál található Umag a térség legmagasabb színvonalú sport- és idegenforgalmi szolgáltatásaival várja látogatóit - köztük mintegy 64 jól felszerelt teniszpályával.

Tuti menü