Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dalmácia képes leírás - Horvát városok.tlap.hu
részletek »

Dalmácia - Horvát városok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvat-varosok.tlap.hu » Dalmácia
Keresés
Találatok száma - 22 db
1000 éves Sibenik

1000 éves Sibenik

Ez a gyönyörű dalmát város 1000 éves múltra tekint vissza. Sibenik minden kis kacskaringós utcácskája és háza valamilyen történelmi eseményről beszél és igazi mediterrán hangulatot áraszt. UNESCO világhagyatékának részévé nyilvánított város!

A dalmát tengerparti városok

A dalmát tengerparti városok

Mi teszi Dalmáciát ennyire vonzóvá? A tiszta tengere, a partvidéke, a természete, a történelme, esetleg az építészete, vagy mindez együttvéve? Nem is fontos talán. Dalmácia már évtizedek óta nagyszámú turistát vonz a világ minden tájáról, akik pedig egyszer ellátogattak ide, szinte bizonyosan visszatérnek.

Biograd

Biograd

A horvát királyok néhai koronázó városa, Biograd ma már egy jól ismert idegenforgalmi és különösképpen hajózási központ egyben az azonos nevű riviéra központja. Ezt a félszigeten fekvő emberléptékű kis várost korszerű jacht-kikötők és káprázatos parti sétány veszi körül, melyről lenyűgöző kilátás nyílik az egyik legfestőibb tengerszorosra, a Pašmani csatornára és a környező szigetekre.

Horvátországi Utazás magazin hírek
Makarska
Makarska Makarska - a város, amelyben a világ legértékesebb csigáit és kagylóit őrzik Makarska-ban, a ferences rendi kolostor pincéjében található az a Múzeum, amelynek csiga- és kagylógyűjteményét a világ legértékesebbjeként tartják számon. A kagylók illetve csigák nem csak morfológiai és biológiai szempontok szerint lettek kiállítva, hanem megismerkedhetünk...
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó asszonyok szigete
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó... Krapanj a Šibeniki szigetvilág legkisebb (csupán 0,36 km2-es) és legalacsonyabb...
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes tájain - a kuterevói mackómenedékhely
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes... A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a...
Dalmácia

Dalmácia

Dalmácia (horvátul Dalmacija, olaszul Dalmazia, latinul Dalmatia) Horvátország egyik régiója. Területe közel 11 960 km2, Horvátország területének körülbelül 21%-a, lakossága 2001. évi adatok alapján mintegy 855 000 fő, amely Horvátország lakosságának 20%-a. Népsűrűsége 71,5 fő/km2 (Horvátországé 78 fő/km2).

Dalmácia városai

Dalmácia városai

Mi teszi Dalmáciát ennyire vonzóvá? A tiszta tengere, a partvidéke, a természete, a történelme, esetleg az építészete, vagy mindez együttvéve? Nem is fontos talán. Dalmácia már évtizedek óta nagyszámú turistát vonz a világ minden tájáról, akik pedig egyszer ellátogattak ide, szinte bizonyosan visszatérnek. Horvátország legnagyobb idegenforgalmi régiójában négy csodálatos város található: a háromezer éves Zadar, a horvátok által alapított legrégebbi város Sibenik, az ókori római császár, Diocletianus által épített palotáról nevezetes Split, illetve az UNESCO világörökségének is részét képező Dubrovnik.

Dalmát ingatlaniroda

Dalmát ingatlaniroda

A KFTkreátor ingatlan iroda a legkülönfélébb ingatlantípusokat kínálja megvételre. Munkatársaink magyarul is beszélnek, így a magyar befektetők saját anyanyelvükön intézhetik ingatlanvásárlási ügyeiket Horvátországban. Apartmant, kisebb stúdió-lakást keres, esetleg tengerre néző villát? Irodánk segít megtalálni azt az ingatlant, amelyik kielégíti ügyfelei minden igényét, s tanácsadással is szolgálunk, hogy klienseink tisztában legyenek a helyi viszonyokkal, ingatlanos ügyintézéssel. Keressen minket Makarskán.

Diocletianus császár és Split

Diocletianus császár és Split

Miért volt Diocletianus császár számára kedvesebb a káposzta a birodalomnál? A római uralkodó és az egyiptomi hadjáratokban diadalmaskodó hadvezér és császár, teljes nevén Gaius Valerius Aurelius Diocletianus császár 295-ben lelt rá a megálmodott császári palota méltó helyére. Az Aszpalathosz-öblöt és az öbölben elhelyezkedő Spalatum (Split) települést szemelte ki magának.

Horvátország - utazóna.hu

Horvátország - utazóna.hu

Utazás és szállásajánlatok Dalmáciára és Horvátország többi részére régiókra bontva, online foglalással. Utazások Észak- és Dél-Dalmáciára, Horvátország szigeteire, a Plitvicei tavakra, és Horvátország további részeire: Kvarner-öböl, Isztria, stb. Körutazások, városlátogatások, nászutak, last minute...

Knin

Knin

Knin is situated 55km northeast from Sibenik to which it is connected by the road that connect Dalmatia with its hinterland. Owing to its position, many centuries it was an important strategic centre which controlled the roads that connect the hinterland with the sea.

Hirdetés
Korcula

Korcula

Vannak mesék melyeket olvasnak, néznek és vannak olyanok, melyeket szóban adnak tovább.Mese mely él, melyben egy pillanatra meg lehet állni, körülnézni és megállapitani, hogy valójában egy egyedülálló izgalmas osi épitészeti mondában és képzelodésben találja magát az ember - az a korcsulai monda .

Makarska

Makarska

A split és Dubrovnik közötti part menti főúton haladva Omis után kezdődik a Makarskai Riviéra, az a 60 kilométeres, szállodákkal szegélyezett szakasz, amelynek a közepén az éjszakai élet központja, Makarska városa helyezkedik el.

Makarska, a legnépszerűbb nyaralóhely

Makarska, a legnépszerűbb nyaralóhely

Dalmácia népszerű nyaralóhelye és egyben a Makarskai Riviéra központja Makarska városa, amely nem csak turisztikai, de gazdasági, kulturális, valamint közigazgatási szempontból is az egyik legmeghatározóbb település Közép-Dalmáciában. Makarska és a közel 60 kilométer hosszan húzódó Makarskai Riviéra többi települése is igen kedvelt turisztikai célpont, ahol a gyönyörű természeti látnivalók, számos építészeti emlék és a helyi lakosok vendégszeretete együttesen teszik ezt a vidéket vonzóvá mind a pihenésre, mind az aktív kikapcsolódásra vágyók számára.

Riviéra Split

Riviéra Split

Split központjában régió Dalmácia és a legnagyobb város a horvát tengerparton. Én alakult az a palota romjait, hogy a római Diocletianus császár építette az ő üdülőhelyre 1700 évvel ezelőtt. Split terjedt ki a palota régen és fejlődött egy modern mediterrán város.

Rovinji hétvége a nagymamával

Rovinji hétvége a nagymamával

A városról: egyszerűen gyönyörű! Mint egy kis ékszerdoboz. A velencei köztársaság idején épült javarészt, így a stílus nagyvonalakban Velencét idézi. A szűk, sikátoros utcák éttermeket, sörözőket, kis üzleteket rejtenek, nem jellemző az a kimondott turista shop üzletrendszer, mindenféle gagyi (kínai) cuccokkal.

Sibenik

Sibenik

Šibenik az Adriai tengerpart horvát részének majdnem a közepén, egy festői, tagolt öbölben, Horvátország egyik legszebb karsztfolyója, a Krka torkolatánál helyezkedik el. Napjainkban a város Šibenik - Knin megye közigazgatási, politikai, gazdasági és kultúrális székhelye. A megye területéhez tartozik a 100 km hosszú Zadar és Split közötti partszakasz, valamint a mögöttes terület amely 45 km-re benyúlik egészen a Dinara hegycsúcsig.

Sibenik nevezetességei

Sibenik nevezetességei

A Szent Jakab-katedrális Juraj Dalmatinac zadari születésű építész és szobrász alkotása. 1431-ben kapta a megbízást építésére és 1473-ig, haláláig dolgozott rajta. Művét 1505-ben a kupola megépítésével Niccolo Fiorentino fejezte be. A székesegyház három hajós, kupolája 32 m magas. 1555-ben szentelték fel.

Split

Split

Split Dalmácia legfontosabb regionális, kulturális és közlekedési központja, ahonnan vízen és szárazon egyaránt számos dalmáciai üdülőhelyre juthatunk el. Az 1700 éves múltra visszatekintő város számos archeológiai, történelmi és kulturális nevezetességgel dicsekedhet; közülük is kiemelkedik a híres Diocletianus-palota, amely az UNESCO-világörökség részét képezi.

Tuti menü