Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horvátország képes leírás - Horvát városok.tlap.hu
részletek »

Horvátország - Horvát városok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvat-varosok.tlap.hu » Horvátország
Keresés
Találatok száma - 9 db
Adatok horvátországról

Adatok horvátországról

Horvátország az Adria tenger partján fekszik. Tengerpartjainak hossza 1788 km, amelyet közel 1200 kisebb nagyobb sziget szegélyez.A szigetek között kb. 60 lakott. A szigetek tengerpartjainak hossza 4000 km. A szigetek és a szárazföld között gyakran fúj a bóra nevezetű szél, amely hűvös és kellemetlen, a tenger felől pedig a melegebb misztrál fúj.A tengeren naponta egyszer van apály és dagály, amelynek a szintkülönbsége eléri a 60 centimétert. Szlovéniával, Magyarországgal, Szerbiával, és Boszniával határos. Az ország 2005 óta pályázik az Európai Uniós tagságra.

Horvátország

Horvátország

Nyaralás Horvátországban, vagy a horvát szigeteken: Isztria, Krk-sziget, Kvarner-öböl, stb. Horvátországi szállásfoglalások régiókra bontva, pl. Isztria, Dalmácia. Last minute utak, horvátországi utazások, körutazások, városlátogatások, hétvégi kirándulások autóbusszal pl. Plitvicei tavak, horvátországi nászutak...

Horvátország a szigetek hazája

Horvátország a szigetek hazája

Horvátország a szigetek országa, pontosabban az 1185 sziget, zátony és szirt országa. A 67 lakott sziget közül északon Krk és Cres, délen pedig Brač és Hvar a legnagyobb. Minden sziget egy külön történet, a maga látnivalóival, hagyományaival és helyi fesztiváljaival.

Horvátországi Utazás magazin hírek
Makarska
Makarska Makarska - a város, amelyben a világ legértékesebb csigáit és kagylóit őrzik Makarska-ban, a ferences rendi kolostor pincéjében található az a Múzeum, amelynek csiga- és kagylógyűjteményét a világ legértékesebbjeként tartják számon. A kagylók illetve csigák nem csak morfológiai és biológiai szempontok szerint lettek kiállítva, hanem megismerkedhetünk...
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó asszonyok szigete
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó... Krapanj a Šibeniki szigetvilág legkisebb (csupán 0,36 km2-es) és legalacsonyabb...
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes tájain - a kuterevói mackómenedékhely
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes... A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a...
Horvátország általános információi

Horvátország általános információi

Horvátország (Hrvatska) Európa délkeleti részén fekszik, az Adriai-tenger (Jadransko-more) keleti partjai mellett. A Horvát Adria a legközelebbi és egyben a legkedveltebb tenger sok európai ország számára, amely számottevő turisztikai lehetőségeket, látványosságokat, rengeteg kirándulási programot kínál az ide látogatók számára. Már több évtizede vonzza ide a turistákat a világ minden tájáról. Az ország 20 megyével rendelkezik, fővárosa Zagreb, államformája Köztársaság. Horvátország csatlakozási kérelmét az Európai Unióhoz 2003-ban adta be. A kérelmet az Európai Bizottság 2004 elején fogadta el, és ekkor nyilvánította hivatalos tagjelöltnek az országot. A hivatalos tagjelölti státuszt az Európai Tanács 2004 közepén megerősítette és valószínűleg 2013-tól válhat az unió teljes tagjává.

Horvátország infók

Horvátország infók

Horvátország tengerpartja hozzáértők véleménye szerint a legszebb tengerpart Európában. Az utazási statisztikák is ezt bizonyítják: a horvátországi nyaralás évtizedek óta a legnépszerűbb utazás. Horvátország tengerpartjának sokszínűsége, zegzugos öblei a magyar turisták százezreit vonzza. A nemrég elkészült autópályának köszönhetően Horvátország déli területei is jól megközelíthetőek. Azonnal foglalható olcsó apartman, apartman-hotel és igényes szálloda egyaránt szerepel horvátországi kínálatunkban.

Horvátország régiói

Horvátország régiói

A nyaralók számára inkább a Dalmát tengerpart, Isztria és Kvarner tengerpart ismertebb valamint az ezekhez tatozó szigetek félszigetek,hiszen fantaszikus mediterrán hangulatú városkákkal övezet, homokos tengerparton, tiszta tengervízben fürdőzve pihenhetnek .

Horvátország Utazó

Horvátország Utazó

Évről évre számos honfitársunk tölti nyaralását Horvátországban. Ez nem csoda, hiszen közelsége, gyönyörű tengerpartja és látnivalói méltán teszi ezt az országot a magyarok körében is népszerű utazási célponttá. A két ország történelme évszázadokon át egybeforrt. Ennek a kapcsolatnak a bizonyítékait lépten nyomon felfedezhetjük Horvátország kulturális örökségében. Horvátország gazdag, fordulatos történelme során az itt élők megtanulták értékelni mindazt, amit őseik rájuk hagytak, függetlenül attól, hogy a történelmükről, kultúrájukról vagy a művészetükről volt-e szó. A horvát nép életére és kultúrájára számos civilizáció hatással volt, kezdve az ókori görögökkel, a rómaiakon és a velenceieken át egészen az Osztrák-Magyar Monarchiáig. Ennek nyomait szinte mindenütt láthatjuk egy horvátországi utazás alkalmával. Kifejezetten ajánlott megtekinteni az ókori épületmaradványokat, a ferkicki romokat.

Szálláshelyek

Szálláshelyek

Üdvözöljük a Horvátország Adria honlapján, ahol számos luxus és olcsó szálláshely,apartman,szálloda,panzió,szo ba,kemping illetve utazási irodák kínálata között választhat! Horvátország térképén lévő régiókra kattintva, megkeresheti a várost melyben a keresett szállás található. Szálláshelyek tulajdonosaival a kapcsolat kialakítandó közvetlen email illetve telefon útján. További információhoz: Horvátország info, Tengeri városok, Tengeri szigetek illetve Horvátország videók, melyek segítségükre lehetnek a szállás kiválasztásában.

Több mint 15000 szállás ajánlat

Több mint 15000 szállás ajánlat

Ha kellemes kikapcsolódásra vágyik, akkor az Adria24.hu az Ön partnere. Ha Ön egy tengerparti nyaralást vagy akár csak egy hétvégi pihenést tervez, forduljon bizalommal hozzánk, hisz az Adria24.hu személyre szabott ajánlatokkal várja Önt. On-line utazási irodánk Horvátország igazi specialistája, hisz szines palettánk között több mint 4000 kizárólag horvátországi objektum ill. több mint 15.000 ajálat található meg. Nálunk mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb nyaralási formát kedvezö áron, legyen az egy apartman, egy hotel, egy kemping vagy éppen egy üdülö, melyek nagyobb csoportok számára is kiválóan alkalmasak. Amennyiben vitorlást kiván bérerelni, ill. egy adriai körutazásra vágyik, forduljon nyugodtan hozzánk, mi segitünk a megszerszervezésben. Az Adria24.hu egy családi vállalkozás, amelynek munkatársai több mint 20 éves idegenforgalmi tapasztalattal rendelkeznek. Vállalatunk egyre növekszik, ezt az is bizonyítja, hogy több mint 30 szakembert foglalkoztatunk, akik a legjobb online szolgáltatást nyújtják Önöknek. Irodáink Németországban Münchenben és Horvátországban Rijekában találhatóak meg. ..

Tuti menü