Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zágráb - Horvátország fővárosa képes leírás - Horvát városok.tlap.hu
részletek »

Zágráb - Horvátország fővárosa - Horvát városok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvat-varosok.tlap.hu » Zágráb - Horvátország fővárosa
Keresés
Találatok száma - 5 db
Látnivalók

Látnivalók

A város a Medvednica-hegység déli lábánál a Száva bal partján fekszik. Szamobor, Velika Gorica és Zapresics települések tartoznak hozzá. Lakosainak száma 779.145, elővárosokkal együtt 1.088.841.

Zágráb hivatalos lapja

Zágráb hivatalos lapja

Welcome to our official website that is offering relevant information about all aspects of life in Zagreb. It contains information about Zagreb's Government, legislative acts, events and much more. By its historical tradition, cultural relations, and above all, its urban planning, Zagreb is a distinctly central European city situated in the middle of the triangle of Vienna, Budapest and Venice. It has always been and remains a part of the cultural circle of central Europe.

Zágráb, a horvát főváros

Zágráb, a horvát főváros

Horvátország fővárosa, egyben az ország politikai, gazdasági és kulturális életének központja Zágráb. Északról a Medvednica-hegy lejtői, délről a Száva folyó határolja, magát a várost erdők és parkok övezik. A szárazföldi rész központi területén fekszik amely találkozási pontot alkot Európa keleti és nyugati fele között.

Horvátországi Utazás magazin hírek
Makarska
Makarska Makarska - a város, amelyben a világ legértékesebb csigáit és kagylóit őrzik Makarska-ban, a ferences rendi kolostor pincéjében található az a Múzeum, amelynek csiga- és kagylógyűjteményét a világ legértékesebbjeként tartják számon. A kagylók illetve csigák nem csak morfológiai és biológiai szempontok szerint lettek kiállítva, hanem megismerkedhetünk...
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó asszonyok szigete
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó... Krapanj a Šibeniki szigetvilág legkisebb (csupán 0,36 km2-es) és legalacsonyabb...
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes tájain - a kuterevói mackómenedékhely
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes... A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a...
Zágráb, Horvátország fővárosa

Zágráb, Horvátország fővárosa

A mai Zágráb két olyan középkori település alapjaira épült, melyek két egymás melletti dombon álltak. Zágráb első írásos emléke 1094-ben keletkezett, mikor a Kaptol-on püspökséget alapítottak, míg a szomszédos Gradec-et 1242-ben önálló királyi városnak nyilvánították. Mindkét települést erős mandulafák és tornyok vették körül, melyeknek maradványai a mai napig fennmaradtak.

Zágrábi látnivalók

Zágrábi látnivalók

A város egyik történelmi központja a Káptalandomb, mely a Mária Mennybemenetele Székesegyház körül alakult ki, itt van az érsekség központja is. A mai katedrális elődjét Szent László királyunk kezdte építeni. Megtekinthetjük itt Szent László palástját. Valamint itt nyugszik Zrínyi Péter, Frangepán Ferenc és Erdődy Tamás.

Tuti menü